2.1. 2023
Krásný nový rok přeji! A pokud jste do něj šli s různými předsevzetími, plány a cíli, tak vám moc přeji, ať se plní a vydržíte u nich. 😊 Pro moji práci znamená nový rok především otevřít dveře své nutriční poradny (se kterou v lednu 2023 začínám devátý rok působení), dalším novým klientům, kteří budou chtít pomocnou ruku a ucho k naslouchání v plánech ohledně...
1.12. 2022
Nedávno jsem slyšela moc hezké uvědomění, které popisuje to, jak to je s naším tělem, když si neustále dopřáváme to, na co máme chuť. A to i když to třeba zrovna nekoresponduje se zdravím a udržováním si optimální tělesné hmotnosti. Prý si stačí uvědomit, že uspokojovat každou naši chuť na něco nevhodného (cheat meal, sladkosti, alkohol…) je otázka pár minut,...
1.11. 2022
Jak to udělat, abych se cítil/a dobře, v jídle se zas až tak šíleně neomezoval/a, měl/a jsem energii, netrpěl/a hlady a únavou, srovnalo se mi trávení, jiné zdravotní parametry, dlouhodobě jsem u toho vydržel/a a ještě k tomu hubl/a? Vlastně je to docela dost požadavků najednou, že? A to bude chtít čas, velkou dávku trpělivosti a postupně věci měnit.
30.9. 2022
Na téma dnešního článku, který jsem pro Vás připravila jako další poznatek z mojí nutriční poradny, mě přivedla jedna moje milá klientka, která za poslední 2 roky zhubla 23kg. Vyskytl se ale zajímavý zádrhel na cestě při udržování si těchto zhubnutých kil… Důvodů, proč si zpočátku přála zhubnout, bylo více, ale jedním ze zásadních bylo dosáhnout určité vysněné...
1.9. 2022
Bílkoviny – fenomén dnešní doby. Kdo se začne o stravování trochu zajímat i z pohledu znalostí, tak zjistí, že bílkoviny jsou všudy skloňované a vychvalované. Bílkoviny jsou naší základní nezbytnou součástí stravy, jednoduše řečeno, jsou to stavební kameny mnoha struktur v našem těle (nejen svalů, jak si někteří lidé myslí) a v těle mají řadu důležitých funkcí (stavební, skladovací, pohyb...
29.7. 2022
Každá doba zásadnějšího zdražování potravin může u určité skupiny lidí vyvolat potřebu šetřit na jídle. Bohužel někteří lidé sáhnou na kvalitu stravy a tím začnou kupovat potraviny sice levnější, ale zároveň i kvalitativně horší (například místo masa měkké salámy nebo párky, místo žitného chleba bílé rohlíky, místo másla ztužené rostlinné tuky, omezí nákup ovoce a zeleniny, zařadí více průmyslově zpracovaných potravin...
28.6. 2022
I když se říká, že každý člověk ví, jak by měl jíst, tak, aby se cítil dobře, tak i přesto jsou služby nutričních terapeutů a poradců velmi hojně vyhledávané a využívané. Jak je to možné? Osobně bych řekla, že je to tím, že současná doba nám přinesla to, že my už nevíme, co znamená stravovat se přirozeně, kvalitně,...
1.6. 2022
Jestli je nějaká oblast ve stravování, o které se moc nemluví, ale je za mě tak velkolepě důležitá, tak je to, co říkáme o jídle, stravování a o své postavě před našimi dětmi. Protože nedokážete si možná ani představit, co slýchám za hlášky, vzorce a názory o stravování, jídle a postavě od mých klientů. A jsou to často vzorce a názory, které si nabrali už...
6.5. 2022
Znáte mě jako nutriční terapeutku, která se věnuje výživě dospělých i dětí. Jsem příznivkyní zdravého stravování a ráda pomáhám dospělým i dětem ke zdravějšímu životnímu stylu díky svým konzultacím o stravování (osobně/online), psaní článků o výživě, tvoření jídelníčků na míru a někdy i formou různých besed a přednášek. Ráda bych Vám doporučila novinku, která zdravý životní styl a pohyb vašich dětí doplní, a tou je aplikace...
3.5. 2022
Jak často převažovat svoji tělesnou hmotnost na osobní váze? Nevěřili byste, kolik lidí má na mysli tuto otázku. Mám mezi svými klienty takové, kteří se neváží vůbec a čekají na přeměření a převážení až ke mně do poradny. A pak mám i ty, kteří jsou druhým protipólem a chodí na osobní váhu několikrát denně. Jaký je můj názor ohledně „vážení se“ a co bych Vám doporučila?...