19.1. 2016
Leden 2016, základní verze článku: Máme za sebou náročný měsíc prosinec, ale měsíc leden je jiný, lidé se snaží vracet do svých „zajetých kolejí“ po vánočním a silvestrovském období a někteří jdou ještě dál – dávají si předsevzetí, že ze svých „zajetých kolejí“ vybruslí a zvolí nový směr. V jejich životních stylech pak nastává posun v podobě vícenásobného sportování, změny jídelníčku nebo shazování...
11.1. 2016
Stravování s radostí: 1. díl Palivo pro tělo a mozek …o výživě jednoduchou a hravou formou! Seriál je věnován zvyšování povědomí v otázkách stravování a životního stylu. Všichni vítejte u prvního dílu! (pětiminutové video se spustí po kliknutí na nadpis)
4.1. 2016
Leden 2016: Pokaždé, když píši tyto články o potravinách, tak se zamýšlím, která potravina se k danému měsíci hodí nejvíce a je tedy vhodné o ní napsat. Při vybavení si měsíce leden jsem si představila mráz a sníh a žádná potravina mě v tu chvíli nenapadla. Pak jsem si však řekla, že přeci ideální potravinou pro měsíc leden bude zázvor, ta báječná...
24.12. 2015
Tak takhle vypadala moje večeře den před Štědrým večerem, je to tip i pro Vás, abyste měli inspiraci na velmi rychlou a výživnou porci luštěnin, mořské ryby a zeleniny – vše v jednom. 🙂 Samozřejmostí je, že není nutno konzumovat jen o Vánocích, i já sama si na sváteční večer dopřeji kapra, ale tato varianta se hodí jako odlehčená verze pokrmu mezi vánočními...
15.12. 2015
Prosinec 2015: Prosinec – jak já ten měsíc mám tak ráda! A víte proč? Protože Vánoce nikdy neberu jako stres. Na co také? Vždyť to má být přeci jedno z nejhezčích období v roce a to nejen pro děti. Stojím si za tím, že krásné Vánoce nedělá ani perfektně uklizený byt, drahé dárky, padesát druhů cukroví, množství jídla, alkoholu a přejídání se....
6.12. 2015
Listopad 2015: No, je to nedávno, co jsem psala o jarní detoxikaci těla pomocí bylinek a potravin a již tady máme podzim v plném proudu. S ním přichází krom krásně barevného a šustícího listí, také časté deště, lezavá zima, změna času a v neposlední řadě i příval častějších nachlazení a všemožných viróz. A tak jsem pro Vás dala dohromady několik opatření, které dělám já...
6.12. 2015
Prosinec 2015: No řekněte sami, když jste si přečetli název dnešního článku, také jste si řekli: „jééé, skořice“? Za svůj život jsem se totiž zatím setkala jen s minimem lidí, kterým by se pod slovem skořice nevybavila nádherná silně aromatická vůně, symbol tepla a výrazná oblíbená chuť. Skořice totiž dokáže dodat pomyslnou třešničku na dortu pokrmům nejen sladkého charakteru...
6.12. 2015
Říjen 2015: Také si pochutnáváte na zdraví škodlivých cyklamátech, aspartamu, L-glutamanu sodném, dusitanu sodném, košenile, modifikovaných škrobech, tavicích solích, ztužených tucích, žluti SY a dalších „dobrotách“? J Že ne? Pokud se věnujete složení potravin a hlídáte si, co vkládáte do svého nákupního košíku a následně do úst, pak pravděpodobně opravdu ne. Jestliže Váš nákup ale tvoří konzervy, konzervované rybí saláty, uzeniny,...
6.12. 2015
Listopad 2015: Brambory patří do základních potravin lidské výživy, jsou nenáročné na pěstování, proto jsou poměrně levné a je jich dostatečné množství. Jsou doporučovány dokonce ke každodenní konzumaci, to znamená, že klidně v jednom jídle denně by se mohly brambory vyskytovat. Začnu-li odzadu, tedy od škodlivých účinků brambor, protože i s touto situací se můžeme setkat, musím upozornit na možný obsah jedovatého...
6.12. 2015
Září 2015: Slovo vláknina se na nás valí ze všech stran, ale rozumíme skutečně tomu, co to je? Víme co si pod tímto slovem představit za potraviny? A do jaké míry může vláknina působit na naše zdraví? Nejprve jednoduše o definici – vláknina je složka potravin, která se vyskytuje pouze v potravinách rostlinného původu a jsou to v podstatě složité polysacharidy (cukry). Má...