Adresa nutriční poradny: Smetanovy sady 332/6, Plzeň tel: 721 634 113
Dýni omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a 1/2 dýně nakrájíme na menší kostičky, stejně jako cibuli, mrkev a petržel. Na oleji restujeme ve větším hrnci s nepřilnavým povrchem, po chvíli osolíme a opepříme. Mezitím si nakrájíme druhou půlku dýně na větší kusy, které vložíme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, vaříme doměkka a poté rozmixujeme a dochutíme sušeným zázvorem, kurkumou a kari kořením. Do orestované zeleniny přidáme vařenou cizrnu, kterou taktéž restujeme a nakonec smícháme s druhou rozmixovanou částí. Nákyp napěchujeme do misky propláchnutou studenou vodou, vyklopíme na talíř a zdobíme jogurtem/zakysanou smetanou (či bezlaktózovou nebo sójovou verzí) a dýňovými semínky.
Směs použitého koření prohřeje organismus, proto je to vhodná podzimní večeře. 🙂
Dobrou chuť přeje Martina Korejčková
nutriční terapeutka
www.martinakorejckova.cz