Adresa nutriční poradny: Smetanovy sady 332/6, Plzeň                  tel: 721 634 113

Sdílejte, sami vkládejte
nebo se inspirujte fit recepty
ve facebookovém projektu "Lidé lidem: recepty"

29.3. 2016

Jarní zelená v našich kuchyních

Březen 2016: Měsíc březen mám v mysli zarytý ve spojitosti s prvními náznaky jara a zelenou barvou. Znalí pěstitelé vědí, že pokud na podzim správně zaseli, na jaře již mohou sklízet první várku vitamínů díky plodinám, které přežijí zimu i mrazy. Podívejme se na to, v jaké formě nás zelená barva může začátkem března potěšit: Petrželka Petržel, kořenová zelenina, která vydrží přes zimu...

22.3. 2016

Video: seriál Stravování s radostí, 6. díl: Pít či nebýt?

Stravování s radostí: 6. díl – Pít či nebýt? …o výživě jednoduchou a hravou formou! Seriál je věnován zvyšování povědomí v otázkách stravování a životního stylu. V šestém dílu o pitném režimu a „životabudičích“… 😉   (čyřminutové video se spustí po kliknutí na nadpis nebo na odkazu níže) https://www.youtube.com/watch?v=1SpxMkzgJWI

15.3. 2016

Budu „light“ díky výrobkům „light“??

Březen 2016: Takzvané „light“ výrobky a potraviny zažívaly v minulých letech velkou přízeň, která  poslední dobou naštěstí klesá. Lidem se dostává do podvědomí, že cesta ke zdraví a hezké postavě vede jinudy, než přes light potraviny. Pojďme se podívat na tuto skupinu potravin zblízka. Žádná legislativa neusměrňuje výrobce potravin v oblasti light výrobků, tudíž neexistují kritéria, která by musel light výrobek...

8.3. 2016

Video: seriál Stravování s radostí, 5. díl – Vláknina

Stravování s radostí: 5. díl – Vláknina …o výživě jednoduchou a hravou formou! Seriál je věnován zvyšování povědomí v otázkách stravování a životního stylu. Víte jistě, v jakých potravinách vlákninu hledat a kvůli čemu je pro nás výhodná??   (čyřminutové video se spustí po kliknutí na nadpis nebo na odkazu níže) https://www.youtube.com/watch?v=ozsJv30qbE4

8.3. 2016

Report z besedy „Je život cukrovkářů sladký?“

  očima Veroniky Kubové: Naše nejmilejší (jediná) externí redaktorka smoliveckého měsíčníku Martina Korejčková opět přednášela o zdravém životním stylu, tentokrát se zaměřením na cukrovku. V sobotu 5. 3. 2016 jsem se vydala do Kasejovic na poučnou, a jak jsem později zjistila, tak i velmi zábavnou a přínosnou besedu o cukrovce a životě cukrovkářů vůbec. Vše začalo v 15:30 v kulturním centru v Kasejovicích, kde se organizátorky akce Martina...

23.2. 2016

Video: seriál Stravování s radostí, 4. díl – Tuky

Stravování s radostí: 4. díl – Tuky …o výživě jednoduchou a hravou formou! Seriál je věnován zvyšování povědomí v otázkách stravování a životního stylu. Je nutné se vzdávat všech tuků v našem jídelníčku…? (čyřminutové video se spustí po kliknutí na nadpis nebo na odkazu níže) https://www.youtube.com/watch?v=HKgh67WKv1E

15.2. 2016

Chipsy, brambůrky… lepší od nich zůstat v povzdálí

únor 2016: „Vždyť to tak dobře chutná! To bychom nemohli jíst ale nic…,“ myslíte si, že? Ano i ne. Je pravda, že na naší znečištěné planetě plné potravin s éčky, barvivy, konzervanty, chemickými postřiky, nadbytečnými tuky, solí a cukru je opravdu těžké najít potraviny, co za něco stojí, ale pořád si říkám, že když už je situace taková, jaká je,...

10.2. 2016

Video: seriál Stravování s radostí, 3. díl – Cukry

Stravování s radostí: 3. díl – Cukry …o výživě jednoduchou a hravou formou! Seriál je věnován zvyšování povědomí v otázkách stravování a životního stylu. Tentokrát o oblíbených cukrech vážně i nevážně! (čyřminutové video se spustí po kliknutí na nadpis)

2.2. 2016

Pšenice špalda

Únor 2016: V této rubrice většinou píši o potravinách, které jsou vždy ten měsíc právě „v kurzu“. A vlastně jsem se i těšila na měsíc, který bude tak trochu lichý a nenajdu potravinu, která si bude vyloženě říkat o to, abych ten měsíc o ní napsala, protože již dlouho se třesu na to, že se budu moci rozepsat o mé velmi oblíbené plodině – a to...

26.1. 2016

Video: seriál Stravování s radostí, 2. díl – Bílkoviny

Stravování s radostí: 2. díl – Bílkoviny …o výživě jednoduchou a hravou formou! Seriál je věnován zvyšování povědomí v otázkách stravování a životního stylu. Ve druhém dílu stavíme pomocí bílkovin! (pětiminutové video se spustí po kliknutí na nadpis)