TIP pro Plzeňáky: Rybí speciality v Plzni? „U Rybaříka“ ochutnáte ryby na desítky způsobů!

U RybaříkaTIP pro Plzeňáky: Rybí speciality v Plzni?
„U Rybaříka“ ochutnáte ryby na desítky způsobů!

Už se stalo mým oblíbeným zvykem objevovat v Plzni místa, ať už jsou jimi obchody či restaurace, kde máme možnost (jako strávníci zajímající se o kvalitní jídlo a potraviny) uspokojit svoje chutě. Po mém nedávném prosincovém článku „Proč nám ryby utíkají z talíře“ jsem se rozhodla konzumaci ryb znovu podpořit. Dneska už kde kdo ví, že ryby bychom měli jíst asi 2x týdně a to jak ryby sladkovodní, tak mořské a do této frekvence rozhodně můžeme zařadit i ostatní plody moře (krevety, mušle, sépii, humry, chobotničky…). I do jídelníčků na míru, které lidem na přání vytvářím, ryby a mořské plody zakomponovávám (pokud nám nestojí v cestě nechuť k rybám nebo alergie na ně). Někteří lidé mají s rybami stále „problém“, ale ne však kvůli jejich chuti či specifickému aroma, ale z důvodu strachu z jejich přípravy. Nejen z tohoto důvodu máme v Plzni možnost navštěvovat rybí bistro, kam jsem také zavítala a chtěla bych Vám ho doporučit. Bistro se nachází v centru města, konkrétně v ulici V Šipce, a nese název „U Rybaříka“ (rybí grill a speciality). Moje doporučení má hned několik důvodů, které oceňuji:

  • Restaurace je výhodná svou polohou právě u rušné Americké ulice v Plzni a skrývá velice příjemné posezení laděné do fialovo-bílé kombinace.
  • Jelikož se jedná o restauraci nabízející hlavně obědy, které jsou téměř výhradně zaměřeny na rybí speciality, tak každý všední den můžete ochutnat jinou rybí polévku (rybí žampiónovou, cuketovou, bramborovou, čočkovou, pórkovou, pikantní, rybí vývary, rybí boršč…) a vybrat si z denního rybího menu, které obsahuje 2-3 pokrmy, přičemž jedno rybí jídlo je vždy bezlepkové. Samozřejmostí je i výběr „a la carte“, tedy rybičku si můžete objednat i ze stálé nabídky. A jaké ryby v průběhu vašich návštěv stojí za to zakusit? Pochutnat si můžete na delikatesách z následujících ryb: kapra, candáta, pstruha, lososa, sumce, jesetera, sivena, halibuta… a trápit se nemusíte ani tím, že byste stále jedli jen rybí filet, ryby tady připravují v mnoha formách: pečené, grilované, jako rybí karbanátky, zavináče, rybí tataráky, rybí saláty, rybí sekanou, bylinkové palačinky plněné rybími náplněmi, ale i ve smažené formě (například kapří hranolky), tuto variantu vzhledem k tepelné úpravě smažením bych doporučila pouze příležitostně. Při odchodu po obědě si můžete u barového pultu zakoupit i produkty z ryb, které si tady vlastnoručně vyrábí (například domácí rybí saláty), které Vám zabalí a lze si je tak odnést s sebou. Při mé návštěvě jsem si dopřála krémovou rybí polévku a grilovaného lososa, klasiku, kterou ale miluju, s fazolkami a restovanými bramborami. Nesmím opomenout dodat, že to chutnalo prostě fantasticky!
  • Co oceňuji v neposlední řadě je i personál, který se o hosty stará. Jsou to totiž sami majitelé, partneři i v osobním životě, kteří nám ryby nakoupí, jídla vymyslí, připraví a i naservírují až podnos a ještě s úsměvem a pozitivním naladěním. Jelikož jsem s oběma osobně mluvila, mohu posoudit, s jakou láskou o své práci mluví, je vidět, že blaho a spokojenost zákazníka je jejich nejdůležitějším bodem provozu. Restauraci mají ve vedení teprve od září a já je velmi ráda podpořím ve snaze rozšířit konzumaci ryb i do širších vod obyvatelů a návštěvníků města Plzně. Restaurace je zatím otevřena od pondělí do pátku od 11 do 15 hodin, ale majitelé rádi restauraci otevřou při včasné rezervaci i pro větší počet účastníků mimo otevírací dobu. A kdo ví, třeba se nám časem poštěstí ochutnávat i speciality v době večeří. 🙂
  • Majitelé nezapomínají ani na webové stránky, kde neustále aktualizují jak týdenní menu, ale i co je v restauraci nového. http://www.urybarika.cz/

A jaký je můj celkový dojem a závěr pro Vás?

Souhrnné hodnocení (max. 5 smajlíků v každé kategorii):

Interiér: 🙂 🙂 🙂 🙂

Obsluhující personál: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Čistota prostředí: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Přehlednost a nabídka menu: 🙂 🙂 🙂 🙂

Informace o pokrmech, alergenech: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Vzhled pokrmů: 🙂 🙂 🙂 🙂

Chuť pokrmů: 🙂 🙂 🙂 🙂

Chuť a servírování nápojů: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Nutriční vlastnosti pokrmů: 🙂 🙂 🙂

Celkové subjektivní hodnocení: 87%

Výborné gastronomické zážitky Vám přeje
Bc. Martina Korejčková, DiS.
nutriční terapeutka, Plzeň
www.martinakorejckova.cz

FB: Stravování s radostí

Martina Korejčková

Nutriční terapeutka, která miluje svou práci spočívající v pomoci lidem vypadat a cítit se lépe, což se také daří :-) - pomocí individuálních jídelníčků na míru, online jídelníčků pro lidi vzdálené, redukčních kurzů a celkového poradenství v životním stylu (pohyb, psychologická stránka,...). Také s radostí píše články a přednáší a vyučuje na témata z oblasti stravování a zdraví.

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole