Dýňovo-cizrnový nákyp

dynovy-nakypDýňovo cizrnový-nákyp

(bezlepkový, vegetariánský, bezlaktózový recept pro 4 osoby)

  • 1 dýně hokaidó
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 240g vařené cizrny
  • sůl, pepř
  • sušený zázvor, kurkuma, kari

Dýni omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a 1/2 dýně nakrájíme na menší kostičky, stejně jako cibuli, mrkev a petržel. Na oleji restujeme ve větším hrnci s nepřilnavým povrchem, po chvíli osolíme a opepříme. Mezitím si nakrájíme druhou půlku dýně na větší kusy, které vložíme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, vaříme doměkka a poté rozmixujeme a dochutíme sušeným zázvorem, kurkumou a kari kořením. Do orestované zeleniny přidáme vařenou cizrnu, kterou taktéž restujeme a nakonec smícháme s druhou rozmixovanou částí. Nákyp napěchujeme do misky propláchnutou studenou vodou, vyklopíme na talíř a zdobíme jogurtem/zakysanou  smetanou (či bezlaktózovou nebo sójovou verzí) a dýňovými semínky.

Směs použitého koření prohřeje organismus, proto je to vhodná podzimní večeře. 🙂

Dobrou chuť přeje Martina Korejčková
nutriční terapeutka
www.martinakorejckova.cz

Martina Korejčková

Nutriční terapeutka, která miluje svou práci spočívající v pomoci lidem vypadat a cítit se lépe, což se také daří :-) - pomocí individuálních jídelníčků na míru, online jídelníčků pro lidi vzdálené, redukčních kurzů a celkového poradenství v životním stylu (pohyb, psychologická stránka,...). Také s radostí píše články a přednáší a vyučuje na témata z oblasti stravování a zdraví.

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole