Rychlá příprava ryby (nejen o Vánocích)

lososTak takhle vypadala moje večeře den před Štědrým večerem, je to tip i pro Vás, abyste měli inspiraci na velmi rychlou a výživnou porci luštěnin, mořské ryby a zeleniny – vše
v jednom. 🙂 Samozřejmostí je, že není nutno konzumovat jen o Vánocích, i já sama si na sváteční večer dopřeji kapra, ale tato varianta se hodí jako odlehčená verze pokrmu mezi vánočními a silvestrovskými přejídačkami. 🙂

Losos s cizrnovým salátkem:

Připravíme si salát z vařené cizrny (nebo konzervované, avšak propláchlé – zbavíme se tak přebytečné soli), smícháme s pokrájeným pekingským zelím, čerstvou kapií a jarní cibulkou. Salát dochutíme citronem, pepřem, popřípadě solí a zakápneme extra panenským olivovým olejem. Poté věnujeme pár minut přípravě filetu lososa, který opláchneme, osolíme a dochutíme prolisovaným česnekem. Lososa jsem opékala na pánvi pár minut z každé strany, aby maso zůstalo šťavnaté. Kombinace lososa, česneku a cizrny spolu skvěle funguje.

 

Krásné Vánoce a doboru chuť Vám přeje Martina Korejčková

Martina Korejčková

Nutriční terapeutka, která miluje svou práci spočívající v pomoci lidem vypadat a cítit se lépe, což se také daří :-) - pomocí individuálních jídelníčků na míru, online jídelníčků pro lidi vzdálené, redukčních kurzů a celkového poradenství v životním stylu (pohyb, psychologická stránka,...). Také s radostí píše články a přednáší a vyučuje na témata z oblasti stravování a zdraví.

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole