Adresa nutriční poradny: Smetanovy sady 332/6, Plzeň                  tel: 721 634 113

Sdílejte, sami vkládejte
nebo se inspirujte fit recepty
ve facebookovém projektu "Lidé lidem: recepty"

24.2. 2023

Katka M.: Hubnutí není jen o odříkání a trápení, ale i o radosti

V druhém „Inspirativním rozhovoru“ bych Vám chtěla představit mojí klientku paní Katku, která mě vyhledala s tím, že už se měsíce snaží zhubnout, ale i přes opatření se jí to nedaří. Paní Katka si ode mě odnesla jídelníček na míru a pravidelně jsme se vídaly na konzultacích, dokud nezhubla na svoji hmotnost, kterou si přála. Ještě i poté jsme se párkrát setkaly,...

30.1. 2023

Příběhy z nutriční poradny: Zhubnout se dá, i když člověk v jídle „hřeší“

Řeknu vám, že mnoho lidí má představu, že proces hubnutí je trest a jdou do toho s tím, že si budou muset hrozně odpírat, pořizovat předražené preparáty na hubnutí, trpět hlady, šíleně cvičit a vzdát se všeho oblíbeného v jídle. Neříkám, i takhle to mnoho lidí fakt má! Ale já toho nejsem zastáncem. Moje filozofie je u hubnoucích klientů jiná: „radši pozvolna, ale...

11.1. 2023

Tereza P.: Moje cesta ke zhubnutí 20kg

V této rubrice „Inspirativní rozhovory“ bych Vám chtěla představit první rozhovor s mojí klientkou Terezou, kterou za její přístup velmi obdivuji. Pracuje jako zubní lékařka a vyhledala mě s prosbou stát při ní na cestě za její vizí zhubnout a zlepšit stav zdraví. Vybrala jsem jí jako první proto, protože těch 20kg, které zhubla, nebyly pryč luskutím prstem. Bylo to o trpělivosti, vytrvalosti...

2.1. 2023

Co při hubnutí platí na jednotlivé povahy?

Krásný nový rok přeji! A pokud jste do něj šli s různými předsevzetími, plány a cíli, tak vám moc přeji, ať se plní a vydržíte u nich. 😊 Pro moji práci znamená nový rok především otevřít dveře své nutriční poradny (se kterou v lednu 2023 začínám devátý rok působení), dalším novým klientům, kteří budou chtít pomocnou ruku a ucho k naslouchání v plánech ohledně...

1.12. 2022

Jak zvládnout obžírací prosinec :)

Nedávno jsem slyšela moc hezké uvědomění, které popisuje to, jak to je s naším tělem, když si neustále dopřáváme to, na co máme chuť. A to i když to třeba zrovna nekoresponduje se zdravím a udržováním si optimální tělesné hmotnosti. Prý si stačí uvědomit, že uspokojovat každou naši chuť na něco nevhodného (cheat meal, sladkosti, alkohol…) je otázka pár minut,...

1.11. 2022

Příběhy z nutriční poradny: Trpělivost při hubnutí

Jak to udělat, abych se cítil/a dobře, v jídle se zas až tak šíleně neomezoval/a, měl/a jsem energii, netrpěl/a hlady a únavou, srovnalo se mi trávení, jiné zdravotní parametry, dlouhodobě jsem u toho vydržel/a a ještě k tomu hubl/a? Vlastně je to docela dost požadavků najednou, že? A to bude chtít čas, velkou dávku trpělivosti a postupně věci měnit.

30.9. 2022

Příběhy z nutriční poradny: Jeden z klíčů trvalého zhubnutí? Objevení té nejniternější motivace!

Na téma dnešního článku, který jsem pro Vás připravila jako další poznatek z mojí nutriční poradny, mě přivedla jedna moje milá klientka, která za poslední 2 roky zhubla 23kg. Vyskytl se ale zajímavý zádrhel na cestě při udržování si těchto zhubnutých kil… Důvodů, proč si zpočátku přála zhubnout, bylo více, ale jedním ze zásadních bylo dosáhnout určité vysněné...

1.9. 2022

Příběhy z nutriční poradny: Bílkoviny kam se podíváš aneb trend nebo skutečná potřeba?

Bílkoviny – fenomén dnešní doby. Kdo se začne o stravování trochu zajímat i z pohledu znalostí, tak zjistí, že bílkoviny jsou všudy skloňované a vychvalované. Bílkoviny jsou naší základní nezbytnou součástí stravy, jednoduše řečeno, jsou to stavební kameny mnoha struktur v našem těle (nejen svalů, jak si někteří lidé myslí) a v těle mají řadu důležitých funkcí (stavební, skladovací, pohyb...

29.7. 2022

Jak jíst „zdravě“ a kvalitně i v době zdražování

Každá doba zásadnějšího zdražování potravin může u určité skupiny lidí vyvolat potřebu šetřit na jídle. Bohužel někteří lidé sáhnou na kvalitu stravy a tím začnou kupovat potraviny sice levnější, ale zároveň i kvalitativně horší (například místo masa měkké salámy nebo párky, místo žitného chleba bílé rohlíky, místo másla ztužené rostlinné tuky, omezí nákup ovoce a zeleniny, zařadí více průmyslově zpracovaných potravin...

28.6. 2022

Příběhy z nutriční poradny: Jak se pozná dlouhodobě vyladěný jídelníček?

I když se říká, že každý člověk ví, jak by měl jíst, tak, aby se cítil dobře, tak i přesto jsou služby nutričních terapeutů a poradců velmi hojně vyhledávané a využívané. Jak je to možné? Osobně bych řekla, že je to tím, že současná doba nám přinesla to, že my už nevíme, co znamená stravovat se přirozeně, kvalitně,...